IN HOLIDAYS WE TRUST!!

A una setmana de començar les meves vacances d’estiu (aquest any arriben molt tard, i en tornar només quedaran dos meses per final d’any…) he pensat en la multitud d’opcions que hi ha per gaudir d’aquest període d’oci.
Hi ha qui fa les vacances  “en el pueblo”.  Abans això era l’habitual doncs hi havia poca pela i la gent s’havia de conformar en tornar als pobles originaris dels pares o de les mares.  A la ment em vénen aquells pobles que quasi no tenien ni llum ni aigua potable ni cinemes. Això sí: el bar i la plaça de l’Ajuntament eren els punts de reunió social per obligació. Ara ja hi ha llum, gas natural, aigua corrent i Internet. La plaça de l’Ajuntament segueix  essent  el  punt de reunió de tots els que tornen al poble i el bar ha augmentat de tamany i  ara ha obert dues sucursals més, al carrer major i al carrer que va a l’esglèsia.
En  el seu dia es celebrava  la festa de la Patrona com a única atracció per a la jovenalla i els nens i per a que els grans poguessin distreure’s de la vida avorrida del poble. Ara, de la festa de la Patrona en diuen Festa Major i a més hi ha el Festival Medieval (que rememora els origens medievals del poble, si en té) o la festa àrab (que rememora els orígens àrabs del poble, si en té) o la festa de la cervesa (que rememora …. bé, que una companyia de cervesa patrocina amb l’excusa de fer una festassa) o bé la festa de l’escuma.
Així volen atraure als joves que ens el seu dia van fugir d'una vida de poble que els  era massa poc.
Al final, anar al “pueblo” és un viatge súper guai del paraguai i els joves esperen tot l’any per a retrobar-se amb els amics de la infància per a emborratxar-se i passar una “festa de la cervesa” d’allò més salvatge!
També hi ha qui fa el viatge exòtic. I pengen totes les fotos al Facebook . Una amb una serp groga i el comentari “aix, aquí estic a Java amb una serp súper verinosa”. Oh, qué bé!  I penso: si et fa fàstic, perque t’hi poses? I si la serp es cansa de tú i et mossega? Ja m’imagino el comentari de la següent foto “jo a l’hospital de Java on em van posar un  antídot contra el verí de la serp de la foto anterior”.  O també hi ha qui es dedica a repassar l’arquitectura del país: “aquí el Temple de Scrihtava, del segle XVIi, que va construir….” . Un peu de foto que fa tres pams de llarg i que automàticament fa que desisteixis de mirar més fotos.   També hi ha qui no posa peus de foto i endevines que deu  ser alguna ciutat asiàtica perquè el títol de l’àlbum posa “Xina”. 
Les vacances familiars són també un tòpic  Aquí les fotos que normalment es troben són de la mama amb el/s fill/s o pare amb el/s fill/s fent un castell de sorra a la platja, o a la piscina d’un parc aquàtic, o al zoo, o menjant una paella (els nens un bistec arrebossat amb patates fregides), o al parc d’atraccions.
Però també hi ha les vacances  del “jo aquest any no faig res, aprofitaré per arreglar la casa i pintar”. Uf… aquestes no són vacances  De fet, és una putada. Perquè després de fer el poc bricolatge que et permet l'escàs pressupost i  de pintar aquelles habitacions de pintura esmorteïda, necessites unes altres vacances doncs un acaba destrossat.  Però això sí, les parets queden immaculades i aquella aixeta ja no goteja.
No estic pas criticant aquestes varietats de vacances doncs jo n’he fet de tots els tipus: exòtics (al Japó no hi vaig trobar serps però sí escarabats de quasi un pam de llargada), de poble (a Mallorca, encara que no sigui poble ben bé, hi ha quasi tota la família i la retrobada de cosins i tiets sempre és una festa), familiars (de petita amb els avis i els pares), i de bricolatge (i una bona lumbàlgia que vaig patir per culpa de la pintura del sostre… coi, un altre cop m’ho repenso i demano que ho faci un professional.).
Aquest any, em toca barrejar vacances familiars amb “les del pueblo”.
No veig l’hora d’agafar l’avió i marxar. Adéu rutina!




Comentaris

Unknown ha dit…
Hola selva, jo he tornat avui a treballar i he fet vacances al pueblo, pero al pueblo on visc jejejeje he descansat, platja, piscina, migdiada, lectura, manualitats i vida de vacances total!!!!!!!
Desitjo que gaudeixis de les teves!!!!!

Entrades populars d'aquest blog

Comença l'estiu! o comença l'estiu?

ITÀLIA 2019 - PART 1

TARDA D'SCRAP: COM FER UN ÀLBUM (TERCERA I DARRERA PART)