El primer bany de l'estiu

El primer bany de l'estiu: de peus. Les coses s'han de fer poc  a poc i  l'estiu tot just acaba de començar. Ja hi haurà dies de fer un bany de cos sencer. I si no, tampoc no passa res, que l'estiu té altres coses. Com per exemple, passejar pel mar,  sense necessitat de banyar-se. Com avui a la Barceloneta.
Hi havia molta gent a la sorra però també hi havia molta gent  passejant, en bicicleta, patins i d'altres tipus de transport per a turistes. A l'aigua, poca gent, però.
L'estiu també permet menjar gelats. Ara n'hi ha fins i tot  de "mojito". El litoral de la platja està farcit de xiringuitos que ofereixen les darreres novetats gelades. Això sí, com és un lloc tan turístic, els preus es disparen i no es pot comprar un gelat per menys de dos euros... i del més bàsic, és clar! Per això, m'espero a arribar a Rubí on hi ha una geladeria local molt interessant que fan molt bons gelats per bon preu. Només té una pega: no té taules. Et serveixen a la barra i te'n vas. Però val la pena. (No, no és un anunci patrocinat ni cobro comissió per a comentar-ho però és el que conec...). 
Evidentment, l'estiu no seria  estiu sense les terrasses del bar. El Passeig Borbó avui era un continu de gent per tot i molts buscant lloc per a seure i beure una cerveseta ben fresca amb tranquil·litat.
Llàstima que l'ajuntament de Barcelona hagués decidit re-asfaltar el ferm del carrer i tot estava ple de maquinotes i d'operaris fent un bon xivarri. 
Ara que, tota aquella zona és plena de locals per a guiris així que la cervesa està assegurada -i també una bona clavada!-.
I un cop asseguts, a gaudir  de l'espectacle. Els guiris i la seva vestimenta és digne de menció. Ja sé que si has d'anar a la platja el que correspon és anar còmode i fresc però... és que n'hi ha que es passen. N'hi ha que, simplement, no duen ni samarreta. Això està multat a Barna però no veig a cap Guàrdia Urbà perseguint guiris amb un bloc de multes a la mà i informant-los en diversos idiomes:
-Sorry... but this  costume is forbidden. I should to fine you. (em sap greu, aquesta manera de vestir és prohibida. Hauré de multar-te).
-Je suis desolèe... mai ce vetêment est interdit. Je dois vous mettre une amende.
-Scusi, ma voi non potere andare cosí. Io ó di multare te.
... 
I així en alemany, suec, finés, swahili, etc.
També hi ha la vessant "fashion". Les noies sobretot. Algunes semblen que surten d'un catàleg de moda desafiant, molts cops, la calor que apreta ben fort en aquelles hores.
Botes amb faldilla curta. Botes!!???? De pell, a més a més. Qui es pot posar unes botes al Juliol? Jo no. Això sí,  ella es pensa que va ben mona (no voldria ser jo qui l'amiga  de la noia quan aquesta es treiés les botes... perill termonuclear imminent!!!).
I les que duen una pashmina -o mocador gran- a ple sol ... Deuen estar refredades? És que no ho entenc. 
Els nois són més simples. Pantalons curts i samarreta/camisa. De vegades, sense ella, com hem dit abans. Acostumen a dur la tovallola a modus de lloro, sobre l'espatlla. I xancletes. Qui més qui menys duu xancletes. Reconec que és un calçat d'allò més senzill però jo només les duc per casa. Al Passeig de Borbó el 90% dels caminants duen aquest calçat mínim. I n'hi ha una que ni sabates du. Les du a la mà. No sap que això és Barcelona i que el terra és brut i ple de vidres?  S'arrisca a passar una tarda a l'Hospital del Mar. Això rai, és ben a prop.
Ah, l'estiu! El millor és que aviat la ciutat es buidarà de residents i només quedaran els turistes, en zones molt limitades, i la ciutat serà per nosaltres, els que treballem a l'agost.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Comença l'estiu! o comença l'estiu?

TARDA D'SCRAP: COM FER UN ÀLBUM (TERCERA I DARRERA PART)

ITÀLIA 2019 - PART 1