VIATGES DEL PASSAT: TUNIS (1990)
Seguint amb la revisió dels texts de viatges, ara li toca el torn a Tunis.
De memòria poc puc dir doncs no en recordo massa detalls, sort que en tinc que està tot escrit.
Primera sorpresa: els auxiliars de cabina, antigament anomenats "hostesses de vol" eren tot homes. Però sortosament, del vol poc més puc afegir, així que he d'entendre que tot va anar com la seda.
Ens esperava una arribada ben calorosa a la ciutat de Tunis i el primer que vam fer ... va ser anar a dinar. A la tarda ens esperava la primera visita al "suq" o mercat.
Malauradament, no en recordo massa coses del basar però, com tots els mercats àrabs, estava ple de botigues de joies, catifes, artesania i menjar.
Els següents dies vam fer les visites culturals de rigor: Bulla Regia (ciutat romana amb molts mosaics i cases soterrades), Dougga (un gran jaciment romà), Mustis, Maktar, Sheila, Soussa (amb un museu de mosaics esplèndids), el Djem (també amb mil mosaics, potser més bonics que els de Soussa), Kairouan, Zaghouan, Kerkouan (amb unes ruïnes fenícies, el museu del Bardo amb un munt de mosaics, again), Cartago i Sidi Bou Saïd (poble turístic i visita obligada per tots els tours que visiten el país. Casetes tradicionals pintades de blanc les parets i de blau les finestres i portes).
Records? Pocs.
Molta cultura (mil mosaics, mil ruïnes, i grans museus). Del país? Si a Egipte la infraestructura era prou bona, a Tunis ens va decebre una mica. Hi van haver escarabats als hotels (amb reclamacions i fumigacions nocturnes incloses); poc o cap aire condicionat a les habitacions; les mateixes picaresques comercials del país per a vendre catifes o perfums on, curiosament, el guia del grup hi té un familiar que molt amablement ens atendrà i ens farà un bon preu.
Això sí, vaig aprendre una mica més de llatí, aquest cop, en forma de cançó que cantàvem a l'autocar:
Plato,
Cicero,
sumus Aristoteles,
ceciderunt
in profundo lacu.
(Plató, Ciceró també Aristòtil van caure en un llac profund).
Comentaris