TARDA D'SCRAP - COM FER UN ÀLBUM (SEGONA PART)

Seguim amb l'elaboració de l'àlbum:

Per a fer les fulles interiors de l'àlbum  faré servir cartolina kraft  que m'hi escau prou bé amb les tapes però es pot fer servir qualsevol color que es vulgui. És més, jo faré servir el color kraft per a la base de les pàgines doncs després hi posaré papers de colors al damunt però es pot fer amb els papers de colors directament sempre que tinguin un gramatge prou gran doncs sino, els fulls es doblegaran amb facilitat donat el pes de les fotografies. Per a les butxaques o desplegables podem fer servir un gramatge més fi doncs el pes serà menor i així tampoc carregarem en excés les pàgines.



Abans però he de dir-vos que se'm va oblidar totalment que s'havia de fer un pas més al llom i concretament, és el de tallar les cantonades.

Això es fa per a que les pàgines quedin millor i no sobresurti el llom per sota i de passada, també alleugerim el pes de l'àlbum.



Ara sí, ara ja podem seguir  amb les pàgines.

Tallem les nou pàgines amb les mides de l'àlbum, que en el meu cas seran de 21 cm d'ample per 25 cm de llarg.


I ara, haruem de fer servir la imaginació un cop més!

Primera pàgina

Això és totalment a gust del consumidor depenent de com sigui de gran l'àlbum. En el meu cas, faré nou pàgines i vull que tingui prou capacitat per a encabir-hi més de setanta fotografies de 10x15.

Així que per a la primera pàgina faré un desplegable a la part inferior de la pàgina amb un tros de paper kraft deixant espai per a poder-hi posar alguna explicació en relació a la fotografia.


I he arrodonit les cantonades amb la Corner Chomper però si no hi ha aquesta andròmina, es pot fer agafant un tap de cola de barra, posar-lo a la cantonada i resseguir amb un llapis i tallar:




He tallat un tros de paper de 10 x 15 com si fos una fotografia i així puc medir quantes fotos m'hi caben a la pàgina i quina en vull que sigui la seva orientació. Per a fer-me una idea global, les enumero i les poso de forma "virtual". Després els números quedaran sota el paper decorat així que no caldra esborrar-los.

Així, a la part frontal hi haura quatre fotografies mentre que a la part posterior la deixarem senzilla (sense desplegable) per a que no pesi tant i només hi aniran dues fotografies.


Part frontal
Part frontal




Part posterior

 










NOTA: L'ideal és  tenir les fotografies abans de fer l'àlbum per que així pots saber quines aniran en vertical i quines en horitzonal però no ha estat el meu cas doncs encara no les tinc revel·lades i potser em torna a passar com a l'àlbum de Bologna, que les columnes dels pòrtics anaven de costat... Coses de la logística... què hi farem.


És important que deixem un marge a la part on anirà enganxat al llom.

I ja tenim la primera pàgina feta!

Segona pàgina

Aquí faré dos desplegables a la part superior i a la part inferior però amb un paper més finet que no pas la pàgina.

Agafo la meva plantilla de foto i deixo una mica més de marge pels voltants però no massa que aquí sí que hi puc escriure a la pròpia pàgina.

Per tal que no hi hagi massa paper i no es vegi, retallo la cantonada de la pestanya que després anirà encolada.




I li arrodoneixo les cantonades.

Ho enganxo a dalt i abaix i ja tenim la part frontal de la segona pàgina:



A la part del darrera farem un desplegable lateral:


Tercera pàgina

Aquí hi faré un desplegable vertical a la part superior i un horitzontal  a la part inferior i els enganxaré amb un imant.

Els que tinc són comprats a un basar xinés. 

Per tal que es quedin enganxats, faig servir una mica de cinta de doble cara i mesuro a l'altre banda on ha d'anar l'altre imant.

No hi ha fotos de com els poso perquè no m'he recordat de fer-les... perdoneu. Però sí que podeu veure com els he posat al final. Hi ha uns trossets de paper al costat de l'imant perque sino, la cinta de doble cara s'enganxaria amb el paper de sota i ho he posat a modus de protecció. Lo seu seria que en el mateix moment que poso els imants hi posés el paper de decoració i així ja quedés protegit però com de moment només faré l'estructura, ho he fet així per tal de no fer malbé els papers.




La part del darrera la deixo senzilla.

Quarta pàgina

Un desplegable vertical  tant a la part superior com a la inferior de la part frontal i a la part posterior faré un desplegable lateral.







Cinquena pàgina

A la part frontal, un desplegable vertical.


A la part posterior, un desplegable horitzonal.


Sisena pàgina

A la part frontal, un desplegable horitzontal i a  la part posterior, un desplegable vertical petit.


Setena pàgina

Un desplegable lateral i un de vertical.

No calen fotografies per que és el mateix sistema tota l'estona.

Vuitena pàgina

Només en faig un de desplegable petit a la part posterior.

Novena pàgina

Només en faig un de desplegable a la part frontal.


En total hi caben 74 fotografies. 

El següent pas serà decorar-les amb el paper de colors i posar-hi detalls i, quan tingui les fotografies, posar-hi algun text.

Però això ja serà una altre entrada. Continuarà!















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

TARDA D'SCRAP: COM FER UN ÀLBUM (TERCERA I DARRERA PART)

ITÀLIA 2019 - PART 1

Comença l'estiu! o comença l'estiu?